Treceți la conținutul principal

Primul robot cu creier organic

O echipa de cercetatori ai University of Reading sustin ca au inceput testele cu un robot cu creier organic. Eu au plantat niste neutoni de cultura intr-un recipient cu 60 de electrozi care preiau semnalele electrice si le transpun in miscari ale robotului. Rezultatul este ca masinaria se deplaseaza dupa cum o taie "capul". Experimentul este important pentru studiul manifestarii mecanismului de memorie, dar si pentru a studia si ameliora probleme legate de anumite disfunctii ale creierului.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Microfon pentru carie

Bucatica aia mica de plastic din partea de jos este un microfon Bluetooth. Intra intr-un orificiu cu diametrul de 2,2 mm si 1,7 mm in adancime, adica INTR-O MASEA! Se numeste Bluetooth Microphone Dental Insert si a fost creat de niste chinezi. Cica va fi disponibil in curand. Acum trebuie sa rezolve si partea cu casca lipita ca un abtipild de interiorul pavilionului urechii. Din acel moment nu va dura mult pana vei fi internat intr-un ospiciu. Auzi voci, vorbesti singur...

La multi ani NASA!

NASA a implinit jumatate de secol si sarbatoreste momentul online. Pentru treaba asta au pregatit un site flash interactiv cu ajutorul caruia poti trece prin toata istoria si realizarile celebrei organizatii americane. Mi s-a parut interesant.

Vice - My love, my depression - back