joi, 10 ianuarie 2008

Un nou DSLR Sony


Daca vrei sa-ti faci un album de familie, sa pozezi chestii traznite pe strada sau la petrecere iti ajunge camera din mobil. Daca vrei sa faci o fotografie buna, artistica sau daca chiar vrei sa inveti un pic de meserie iti trebuie o fotocamera DSLR. Si Sony a inteles treaba asta, iar azi a anuntat un nou model DSLR pe nume A200 (Alpha 200 ca semnul cu pricina nu merge bagat aici). Am stat sa citesc tot comunicatul ca sa ma prind ce are in plus fata de Alpha 100. Nu mare lucru, chestii imprumutate de la A700 precum reducerea mai buna a zgomotului. Avea nevoie de asa ceva pentru ca ISO ajunge la 3.200.

Pe intelesul tuturor, valoarea ISO determina sensibilitatea la lumina a senzorului de imagine. Cu cat maresti valoarea asta, cu cat poti face poze clare in conditii de lumina slaba. Problema este ca odata cu sensibilitatea crescuta se mareste numarul de purici in cadru.
Am observat totusi un lucru foarte interesant. In loc de acumulatorii cilindrici pe care ii vezi la toate DSLR-urile, A200 vine cu unul imprumutat de la camcordere care te tine sa faci pana la 750 de cadre! Nu pot sa pricep de ce nu s-a facut chestia asta pana acum. Acumulatorii de la camcordere sunt mai puternici pentru ca filmarea consuma bineinteles mult mai multa energie asa ca incorporarea in fotocamere inseamna o autonomie net mai mare.
A200 are rezolutia de 10,2MP si ecran LCD de 2,7 inci.

Niciun comentariu: