Treceți la conținutul principal

Imprimanta 3D


"Ladoiul" ala de sus este Mcor Matrix, una dintre imprimantele 3D pioniere. O alimentezi cu hartie A4 normala si cu un lipici special, apoi ii servesti prin interfata de la computer un design 3D cu dimensiuni nu mai mari de 297x210x150 (inaltime/grosime) mm. Ar fi mai corect sa se numeasca sculptor 3D pentru ca aparatul mai intai lipeste foile si apoi taie cu nuste cutite speciale blocul de hartie format. Producatorul zice ca piesele ies foarte rezistente, iar costul este de numai 0,01 euro/cc. Dupa spusele companiei, imprimanta lor 3D este de 40 de ori mai eficienta decat concurentele care utilizeaza alte materiale (mase plastice de obicei).

Faza urata este ca masinaria asta pare sa iroseasca o multime de hartie. Pui doua topuri de hartie, ii dai comanda sa-ti faca o piesa de 30x40x15 mm, iar restul hartiei nu mai poate fi folosita. Mult mai eficient ar fi sa bagi in imprimanta hartia folosita, pe care oricum o duci la reciclare. Acelasi lucru se poate intampla si cu resturile din acest proces pentru ca lipiciul cica e ECO.

sursa: Engadget

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Primul mobil cu camera de 12 megapixeli

Se numeste (deocamdata) Idou, iar inginerii de la Sony Ericsson l-au inzestrat cu cea mai puternica fotocamera vazuta pana acum la un mobil. Spun deocamdata pentru ca producatorul spune ca ar fi posibil sa-i schimbe numele pana la vara cand il vor lansa pe piata. Pe site-ul de prezentare nu am gasit prea multe detalii tehnice. Am aflat totusi ca fotocamera este asistata de un blit cu Xenon si ca ecranul tactil are o diagonala mare, de 3,5 inci.

Maobil ecolologic de la Samsung

De ceva timp incoace este foarte trendy sa produci electronice ecologice. Cine se poate supara daca iese ceva bun din chestia asta? Samsung Blue Earth, noul mobil al coreenilor, se declara verde pana in "maduva" antenei iradiante. Carcasa a fost creata din pet-uri reciclate, are un soft care se ocupa de reglajele optime de consum, iar pe partea din spate a carcasei este incorporat un minipanou de colectare a energiei solare. Se pare ca se va intoarce moda cu lasatul mobilului pe masa cand iesi la terasa. Deloc atragatoare ideea, dar extrem de utila daca ti s-a descarcat bateria. producatorul n-a scos inca nicio vorba despre ce stie sa faca micutul bleu ciel. Vom afla poate mai multe in a doua jumatate a anului, cand va fi lansat pe piata europeana. Sursa: Pocket-lint

Cel mai mic videoproiector din lume!

Voila! Este Explay Colibri si are dimensiunile de 24x28,6x7 mm. Consuma doar 1,3W si poate arunca imagini cu diagonale de 7 pana la 70 de inci de la distanta de 20 - 200 cm cu puterea de 10 lumeni. Sursa: Slash Gear