miercuri, 20 februarie 2008

Comunicat iesit cu pluta pe conducta

Acum vreo ora am primit comunicat de la 4ACE in care sunt anuntate cele mai noi produse Genius. Am cam inceput sa ignor comunicatele despre Genius dupa ce s-au laudat de mai multe ori ca au inventat apa calda. Am inteles ca sunt produse accesibile care in marea lor parte functioneaza chiar OK. Ba mi-am cumparat un set de boxe surround (5.1) cu difuzoare in cutii de PFL care bat rau la sunet multe alte produse mult mai scumpe.
DAR, comunicatul de azi m-a amuzat copios si sper sa nu se supere oamenii cu pricina pe mine. Sa luam urmatoarea fraza:
"Slim 1320 este echipată cu un cablu de conectare rapidă USB 2.0, lentile CMOS cu o rezoluţie reală de 1,3MP şi microfon încorporat care oferă imagini clare şi naturale în timpul conversaţiei".
Cablu de conectare rapida? Conectarea este rapida si cu un cablu USB 1.0. Viteza mai mare este la transferul de date nu la conectare. Lentile CMOS??? Nu lentilele sunt CMOS, ci mama lui al naibii de senzor este CMOS. Cat despre rezolutia reala, as vrea sa vad cum arata un webcam cu rezolutie imaginara. HOPA! Microfon incorporat care ofera imagini clare si naturale??! Daca dupa cuvantul "incorporat" ar fi existat o virgula lucrurile erau cat de cat OK, desi exprimarea este alambicata rau pentru una gandita (sau tradusa) de niste oameni care au in clin si maneca cu domeniul numit comunicare. Patru greseli intr-o fraza simpla. Comunicarea despre webcam se termina spunand ca folosind minunatul produs obtii "cele mai reale fotografii folosindu-ţi la maxim imaginaţia". Iar este vorba de planurile real si imaginar. Oooooof!
Nu mai analizez si al doilea text despre boxe si nici nu va mai spun care sunt minunatele produse.

Niciun comentariu: