luni, 12 mai 2008

Panouri solare pe fiecare blocCat costa domle un panou solar? Dati-mi si mie 20 sa pun pe bloc la noi. Ne mai scapa de cheltuieli ca pensia e mica. Asta va fi o discutie foarte plauzibila peste vreo...hai sa zic 5 ani cu optimism. Ideea este ca panourile nu mai costa cat greutatea lor in aur, iar companii precum Lumeta dezvolta tot felul de tehnologii care sa usureze procesul de instalare. In clip, panourile fotovoltaice sunt ca niste abtibilde. In 35 de minute, doi oameni au montat 6 panouri care asigura 2,25 KW putere. Acum zece ani, eficienta unor astfel de panouri nu trecea de 30% (acesta era procentul de energie solara convertita). In zilele noastre s-a ajuns la o eficienta de 70%! Oameni buni, hai sa dam niste bani pe panouri sa punem pe blocuri si sa ne oprim cu schimbarea dementa a bordurilor!

3 comentarii:

Camelia spunea...

Apartament etaj 10, bloc in sudul Bucurestiului. Izolatii pe tavan, aer conditionat, degeaba, 36 de grade, insuportabil. Azi noapte la 3 ma trezesc cu ideea fixa sa conving asociatia de locatari sa punem panouri solare pe bloc. Ai idee de un precedent?
Multumesc

Claudiu Andone spunea...

Ti-a venit ideea fixa dupa ce ai citit aici sau inainte?
Nu cunosc precedente, dar de ce nu ai fi tu prima? Ca sa-i convingi iti trebuie o sursa de unde sa le cumperi si care sa le instaleze. Nu cred sa existe asa ceva pe la noi, dar promit ca voi cauta. si iti voi da de stire aici.

cristi spunea...

e simplu. eu am gasit informatii necesare pe acest subiect, de la introducere in tema la preturi efetive pentru panouri solare - chiar si un forum la care primesti rapid raspuns! - pe site-ul www.panourisolare.eu.