Treceți la conținutul principal

16GB de memorie RAM pe placa de baza

La categoria "Pentru ca pot", taiwanezii de la MSI au creat prima placa de baza cu 8 sloturi de memorie RAM: P45-D8 Memory Lover. Placa primeste pana la 16GB de memorie DDR2 sau 8GB de memorie DDR3. Intrebarea este ce faci cu 16GB de RAM??? Un computer cu 2GB la bord zboara prin cele mai pricopsite jocuri. Marc? Fa tati un upgrade la racheta aia ca te faci de ras. Auzi ce fac baietii astia?

Comentarii

Anonim a spus…
cum pentru ce? windows-ul de 32 biti nu recunoaste decat 3 sau 3,5 gb ram, se pare ca doar versiunile 64 biti recunosc 4 gb ram. 16 gb sunt pentru serverele care ruleaza linux, singurul care vede 16 gb ram
Unknown a spus…
placa asta din cate imi dau eu seama, nu e pentru servere. ma intorc la intrebare: ce face un utilizator normal la cap cu 16GB de memorie RAM?

Postări populare de pe acest blog

Cel mai mare carusel din lume

Deocamdata, cel mai mare carusel din lume e in Japonia. Asta pana in 2009, cand chinezii vor termina opera lor, un monstru de 207 m inaltime si 48 de compartimente inzestrate cu aer conditionat care pot gazdui cate 40 de vizitatori fiecare adica 1.920 in total la o rotire. Chestia asta ii costa pe chinezi 99 de milioane de dolari. E clar ca sunt un popor de megalomani. Marele zid chinezesc, cel mai mare ecran LCD din lume, cel mai mare carusel si cate or mai fi... Aici e povestea.

Imprimanta 3D

"Ladoiul" ala de sus este Mcor Matrix , una dintre imprimantele 3D pioniere. O alimentezi cu hartie A4 normala si cu un lipici special, apoi ii servesti prin interfata de la computer un design 3D cu dimensiuni nu mai mari de 297x210x150 (inaltime/grosime) mm. Ar fi mai corect sa se numeasca sculptor 3D pentru ca aparatul mai intai lipeste foile si apoi taie cu nuste cutite speciale blocul de hartie format. Producatorul zice ca piesele ies foarte rezistente, iar costul este de numai 0,01 euro/cc. Dupa spusele companiei, imprimanta lor 3D este de 40 de ori mai eficienta decat concurentele care utilizeaza alte materiale (mase plastice de obicei). Faza urata este ca masinaria asta pare sa iroseasca o multime de hartie. Pui doua topuri de hartie, ii dai comanda sa-ti faca o piesa de 30x40x15 mm, iar restul hartiei nu mai poate fi folosita. Mult mai eficient ar fi sa bagi in imprimanta hartia folosita, pe care oricum o duci la reciclare. Acelasi lucru se poate intampla si cu restur...

Notebook cu doua ecrane

Spre rusinea mea, abia acum am dat peste minunatia asta. Este vorba despre notebook-ul Lenovo ThinkPad W700ds. Chestia spectaculoasa este ca din muchia din dreapta a ecranului de 17 inci poate fi scos un altul, mai mic, de 10,6 inci. Din cate m-am prins eu, utilitatea display-ului secundar devine importanta in aplicatiile grafice. Vei putea pastra instrumentele pe ecranul mai mic in timp ce vei putea lucra in modul full screen pe cel mare. Tot pentru aplicatiile grafice a fost creat si touchpad-ul, (suprafata tactila) mai mare decat cel al notebook-urilor obisnuite. Asta ca sa desenezi mai usor cu stylus-ul pe el. Daca vrei sa-l cunosti mai bine, Engadget i-a facut o caracterizare mai amanuntita .