Treceți la conținutul principal

Reclame in Metavers


Te plimbi pe glob cu aplicatia Microsoft Virtual Earth si ti s-a facut foame? Te rezolva Microsoft care iti arata unde e cea mai apropiata pizzerie. Au instalat chiar un fel de pagini aurii cu care gasesti tot ce-ti trece prin cap. Credeai ca in lumile virtuale scapi de reclame? Ba vor fi mai dese ca-n realitate. Abia astept sa vad primul scandal in care o companie o da pe cealalta in judecata pentru ca in realitate pe nu stiu ce bloc a cumparat spatiu pentru un banner cu o masina, iar in virtual pe acelasi bloc o sa fie reclama la prezervative :))

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Muse si atat

Da, am fost la concertul Muse. A fost exceptional. Luni voi ajunge ragusit la munca. Organizarea a fost ca de obicei de toata jena. O singura iesire, o portita de 3 m unde ne calcam unii pe altii incercand sa iesim la "aer". Ca sa fie totul perfect, am iesit la fix 23:08, motiv pentru care nu a mai venit nici un tramvai catre casa. O fi vorbit cineva cu RATB pentru ca taxiuri erau destule, care mai de care mai scumpe si pretentioase cu privire la destinatie. Pana la urma am ajuns si acasa... Oricum, raman cu amintirea placuta a concertului Muse. Solistul m-a dat pe spate cu solourile de chitara, dar nici la pian sau voce nu a ramas dator. Oamenii au fost cu bun simt, in majoritate rockeri. Media de varsta? Undeva la 24 de ani. Ce concert urmeaza? :)

Cel mai mare carusel din lume

Deocamdata, cel mai mare carusel din lume e in Japonia. Asta pana in 2009, cand chinezii vor termina opera lor, un monstru de 207 m inaltime si 48 de compartimente inzestrate cu aer conditionat care pot gazdui cate 40 de vizitatori fiecare adica 1.920 in total la o rotire. Chestia asta ii costa pe chinezi 99 de milioane de dolari. E clar ca sunt un popor de megalomani. Marele zid chinezesc, cel mai mare ecran LCD din lume, cel mai mare carusel si cate or mai fi... Aici e povestea.

Imprimanta 3D

"Ladoiul" ala de sus este Mcor Matrix , una dintre imprimantele 3D pioniere. O alimentezi cu hartie A4 normala si cu un lipici special, apoi ii servesti prin interfata de la computer un design 3D cu dimensiuni nu mai mari de 297x210x150 (inaltime/grosime) mm. Ar fi mai corect sa se numeasca sculptor 3D pentru ca aparatul mai intai lipeste foile si apoi taie cu nuste cutite speciale blocul de hartie format. Producatorul zice ca piesele ies foarte rezistente, iar costul este de numai 0,01 euro/cc. Dupa spusele companiei, imprimanta lor 3D este de 40 de ori mai eficienta decat concurentele care utilizeaza alte materiale (mase plastice de obicei). Faza urata este ca masinaria asta pare sa iroseasca o multime de hartie. Pui doua topuri de hartie, ii dai comanda sa-ti faca o piesa de 30x40x15 mm, iar restul hartiei nu mai poate fi folosita. Mult mai eficient ar fi sa bagi in imprimanta hartia folosita, pe care oricum o duci la reciclare. Acelasi lucru se poate intampla si cu restur